Richard Verschoor maakt komend weekend op Spa zijn debuut in de GP3 Series. Hij stapt in bij het Nederlandse MP Motorsport als vervanger van Dorian Boccolacci, die met MP naar de Formule 2 promoveert.

Verschoor (17) is bezig aan zijn derde seizoen in de autosport. Bij zijn debuut in 2016 maakte de Nederlander indruk met twee titels in de Formule 4, waardoor hij direct in het Red Bull-juniorenprogramma werd opgenomen. Verschoor maakte daarna de overstap naar de Formule Renault 2.0, maar kon daar niet meekomen in de top van het kampioenschap. Dit seizoen staat hij elfde in de tussenstand, terwijl zijn teamgenoot Yifei Ye het kampioenschap leidt.

Verschoor werd in 2016 Formule 4-kampioen met MP Motorsport. Foto: Sutton Images.

Verschoor gaat nu dus zijn geluk beproeven in de GP3 Series, een klasse in het voorprogramma van de Formule 1. Hij maakt in België zijn debuut voor MP Motorsport, het team waarmee hij in de Formule 4 al succesvol was. “Het is geweldig dat ik weer een stap hoger op de autosportladder mag zetten”, aldus Verschoor. “De GP3 Series is een uiterst competitieve klasse die tijdens Grand Prix-weekenden voor het oog van de Formule 1-teams rijdt. Dat ik weer voor MP ga rijden, voelt als thuiskomen. Spa is bovendien het mooiste circuit voor mijn GP3-debuut. Het is niet alleen een geweldige baan, het wordt ook een fantastische ervaring om voor bomvolle tribunes met Nederlandse fans te rijden.”

“Het is fijn om Richard weer in het team te hebben”, vindt Sander Dorsman, teammanager bij MP Motorsport. “We hebben vele triomfen samen gevierd en we zijn van plan om daar succes in de GP3 aan toe te voegen. Het valt prachtig samen: Dorian Boccolacci grijpt met ons zijn kans in de Formule 2, en Richard kunnen we zo een welverdiende promotie laten maken. En dan ook nog voor een ‘thuispubliek’ op Spa.”