Mogelijk wordt niet alleen de ingang van de pitstraat op Interlagos verplaatst, maar krijgt het hele pitcomplex een nieuwe locatie. Dat zou in 2013 moeten gebeuren.

Voor volgend jaar heeft de circuitdirectie aangekondigd dat de uitloopzone in de laatste bocht, waar dit jaar twee toerwagencoureurs om het leven kwamen, wordt vergroot en dat de huidige pitingang wordt aangepast. Mogelijk blijft het daar niet bij.

Tegenover de krant The National verklaart circuitdirecteur Claudio Ito dat hij hoopt dat binnen twee jaar de volledige pits en paddock worden vernieuwd. “De gemeente, die eigenaar is van het circuit, heeft een plan om een nieuwe pitstraat aan te leggen”, zegt Ito. “Ze willen een nieuw complex langs het rechte stuk aan de andere kant van het circuit neerzetten.”

Ito benadrukt dat de verplaatsing van de pits niet uit veiligheidsoverwegingen is, maar omdat het circuit graag betere faciliteiten wil bieden aan de teams. “We hebben begrepen dat de teams meer ruimte nodig hebben”, verklaart Ito. “Ik heb er vertrouwen in dat alles in 2013 voltooid is.”