In de nieuwe extra dikke special van FORMULE 1 Magazine – Het Jaar van Max – staat uiteraard een groot interview met Max Verstappen. Hierin vertelt de drievoudig wereldkampioen van Red Bull over een aantal bijzondere ontmoetingen tijdens het seizoen, waaronder die met David Beckham in Qatar. “Wat ik meemaak, staat niet in verhouding met wat hij heeft meegemaakt”, zegt Verstappen.

Lees hieronder een passage uit het interview met Max Verstappen. Het volledige interview valt te lezen in Het Jaar van Max van FORMULE 1 Magazine.

 • In Qatar heb je David Beckham weer eens gesproken. Heb je de documentaire over hem op Netflix gezien?

“Zeker. Mooi gemaakt. Indrukwekkend verhaal ook.”

 • Eén aflevering gaat volledig over een onnodige rode kaart die hij kreeg en de enorme impact die dat op zijn leven had, maar ook op dat van zijn gezin, zijn ouders en andere mensen in zijn omgeving.

“Dat was wel heel erg. Dat soort extremiteiten heb je ook meer in voetbal dan in Formule 1. En zeker in Engeland natuurlijk, waar voetbal enorm leeft.”

‘Je zag hoe mentaal sterk David Beckham was’

“Wat ik meemaak staat niet in verhouding met wat hij heeft meegemaakt. In de docu zag je wel hoe mentaal sterk hij was. Want ondanks alles focuste hij zich gewoon op zijn carrière en trainingen. En vaak liet hij het daarna op het veld weer zien en kreeg hij iedereen weer aan zijn kant. Dat vond ik mooi, op het veld je voeten laten spreken.”

 • Is de impact van kritiek van de buitenwacht, die jij ook weleens krijgt, één van de redenen dat je persoonlijk niet heel actief bent op social media?

“Ja. Maar daarnaast heb ik ook zoiets van: wat ik privé doe, gaat verder niemand iets aan.”

 • Het maakt je ook wel minder kwetsbaar lijkt me, voor mensen die je willen raken. Je krijgt dan sommige zaken niet of minder snel mee?

“Dat klopt. Maar ik volg sowieso niet zo heel veel Formule 1-gerelateerde accounts of mensen. Ik negeer veel Formule 1-nieuws bewust, dan komt het op een gegeven moment ook niet meer voorbij in mijn tijdlijn. Eigenlijk volg ik alleen andere sporten en sporters, ook om op die manier balans in mijn leven te krijgen. Ik wil – en helemaal als ik thuis ben – niet alles weten over wat er speelt in de paddock.”

“Dat geldt zeker ook voor familiebezoek in Brazilië, als ik mijn schoonvader (drievoudig wereldkampioen Nelson Piquet, red.) zie. Dan hebben we het echt niet over autosport. Hij heeft daar in zijn leven meer dan genoeg over gepraat. Op een gegeven moment heb je daar ook helemaal geen zin meer in, ben je erover uitgepraat. Ik begrijp dat wel, er is meer in het leven.”

Max Verstappen in een onderonsje met Sergio Pérez, David Beckham en Christian Horner (Getty Images)

Bekijk hier alvast de volledige kalender van het F1-seizoen 2024


Het volledige interview met Max Verstappen, o.a. over zijn ontmoeting met David Beckham, is te lezen in het dubbeldikke ‘Jaar van Max’ (132 pagina’s!) van FORMULE 1 Magazine. Het magazine ligt vanaf donderdag in de winkel (of bij je thuis als abonnee!) Het blad is ook digitaal te lezen en te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland. Geniet van boeiende interviews, achtergronden en reportages vanuit de paddock, van historische verhalen, scherpe columns, schitterende fotografie en nog veel meer. In dit nummer onder andere:

 • Openhartig gesprek met Max: ‘Sportief succes bepaalt niet mijn hele leven’
 • Exclusief interview: Jos Verstappen over pieken en dalen
 • Op bezoek bij Jens Munser: Zo wordt Max’ helm gespoten
 • Fotoreportage: Het jaar van Max door de lens van Peter van Egmond
 • Doe mee en win: De grote F1 fotoquiz met prachtige prijzen
 • Extra: dubbelzijdige megaposter Max met de kalender van 2024
 • Win gesigneerde F1-boeken en de EA Sports F1 Game 2023
 • Alles over de laatste twee GP’s van 2023 in Las Vegas & Abu Dhabi en nog veel meer!