Volgend jaar staan er 23 races op de kalender, alleen gaat de vierde race van het seizoen in Vietnam hoogstwaarschijnlijk niet door en dus moet de Formule 1 op zoek gaan naar een vervanger. Istanbul Park wil dolgraag de lege plek op de kalender gaan invullen. 

De Grand Prix van Vietnam zou dit jaar voor het eerst op de kalender staan, maar door het coronavirus werd de race geannuleerd en nu lijkt het erop dat de race in 2021 ook niet doorgaat. De arrestatie van politicus Duc Chung, die nauw betrokken was bij de organisatie van de race, zou de reden zijn voor het annuleren van de Grand Prix.

Lees ook: Formule 1 presenteert voorlopige kalender met 23 races

En dus moet de Formule 1 op zoek gaan naar een vervanger. Imola heeft zich naar verluidt al aangeboden en nu aast Istanbul Park op de lege plek op de kalender, zo laat de promotor van de race, Sadi Hezber, weten aan het Franse Auto Hebdo.

“Onze president wilde de Formule 1 terughalen naar Turkije. Toen de Formule 1 werd overgenomen door Liberty Media, belde Recep Tayyip Erdogan gelijk met Liberty Media-topman Chase Carey en maakte hij gelijk zijn intenties duidelijk. De uitbraak van het coronavirus heeft ons de mogelijkheid gegeven om weer een race te organiseren. We zijn nu bezig met de voorbereidingen voor een race in 2021”, verklapt Hezber.

Lees ook: 1000 commando’s op scherp bij Turkse GP

Foto: Motorsport Images