Voor zijn programma Peptalk heeft Jack van Gelder regelmatig contact met Max Verstappen. Het heeft zijn belangstelling in de Formule 1 aangewakkerd. Een maand geleden bezocht hij voor het eerst een Grand Prix. “Een fantastisch circus.”

Op uitnodiging van Olav Mol en Jack Plooij bracht Van Gelder in april een bezoek aan de Grand Prix van Bahrein. Een leuk en leerzaam uitstapje voor de presentator: “Ik heb mijn ogen uitgekeken en ook veel vragen gesteld. Ik heb veel waardering voor het werk dat Olav en Jack leveren. Zijn hier samen met één cameraman, terwijl er ploegen van buitenlandse zenders rondlopen van wel veertig man.”

Van Gelder heeft al veel grote sportevenementen meegemaakt, maar vond het bijzondere ervaring om in de Formule 1-paddock rond te lopen, te midden van jeugdidolen als Niki Lauda en nieuwe helden als Max Verstappen. “Er lopen grote, mondiale sterren rond, maar niet omgeven door bodyguards. Je kunt je vrij bewegen door de paddock en coureurs gewoon aanspreken. Er is geen neurotisch gedoe. PR-technisch heeft de Formule 1 zijn zaken goed voor elkaar.”

Formule 1 nr. 7Lees het volledige interview in editie 7 van Formule 1, met verder onder meer een uitgebreide reportage van de Grand Prix van Spanje, de ontwikkelingen bij Red Bull en vooruitblikken op de Indianapolis 500 en de Grand Prix van Monaco. Bestel hem hier.