Vraagtekens zetten bij Max Verstappens rijstijl? Volgens zijn vader Jos heeft de jonge Nederlander met zijn overwinning in Oostenrijk zijn punt gemaakt, en dient er niet langer aan zijn manier van rijden getwijfeld te worden.

“Mensen moeten nooit meer twijfelen aan Max’ zogenaamd agressieve rijstijl”, meent Verstappen senior. “Max heeft de auto er in de race goed tussengezet bij Kimi Räikkönen en daardoor heeft hij deze wedstrijd gewonnen”, doelt hij op de knappe inhaalactie van zijn zoon op de Finse Ferrari-coureur, die uiteindelijk als tweede eindigde, in de openingsronde op de Red Bull Ring.

“Max controleerde de race vervolgens, toen hij op kop kwam, goed. En hij ging goed met de banden om. Dat was al heel wat, zeker als je kijkt naar de moeite die de Mercedes-coureurs en Daniel Ricciardo ermee hadden”, haalt de ex-Formule 1-coureur aan.

“Max weet wat hij doet”, benadrukt hij. “Hij moet wat kleine dingen nog finetunen en dat snapt hij zelf ook wel, maar door ervaring op te doen wordt hij steeds beter. Hij heeft alles onder controle. Mensen moeten nooit meer een vraagteken bij zijn rijstijl zetten.”

Met zijn vierde overwinning heeft Verstappen junior dat punt volgens zijn vader dus wel gemaakt. De zege was mooi, om van te genieten, vertelt Jos. “Ik vond alle overwinning mooi, maar dit was wel weer een speciale. Met (Jumbo-supermarktbaas) Frits van Eerd en (Red Bull-eigenaar) Dietrich Mateschitz hier, in een thuisrace. En het was onverwacht, dat zijn meestal de mooiste zeges.”