Paul di Resta en Adrian Sutil reden zelf al een ijzersterke kwalificatie, maar worden beiden ook nog eens geholpen door de gridstraffen voor Webber en Hamilton. De zevende en achtste plaats worden daardoor een vijfde en een zesde.

“We wisten dat we er heel goed voor stonden”, legt Paul di Resta uit. “Q3 was wat ons betreft mogelijk en we hebben alle drie de kwalificatiesessies goed doorlopen. Naarmate de baan meer grip kreeg, verloren wij helaas wat snelheid. Ik ben desondanks zeer tevreden met wat we hebben laten zien, zeker gezien de straffen van Webber en Hamilton.”

“Ook voor morgen staan we er goed voor. De vrije trainingen leerden ons dat we een goede racesnelheid te pakken hebben, dus ik ben zeer optimistisch over de dag van morgen. We moeten flink wat punten mee naar huis kunnen nemen.”

In het kielzog van Paul di Resta reed teamgenoot Adrian Sutil naar een fraaie achtste tijd. De Duitser plaatst echter nog wat kleine kanttekeningen bij zijn kwalificatie: “De auto was moeilijk te besturen vandaag en de hoeveelheid grip op de baan was niet in ons voordeel. Ik heb voor mijn gevoel dan ook niet een perfect rondje kunnen rijden. Mijn laatste ronde in Q3 kon bovendien beter, maar ik ben echt tevreden met waar ik sta.”

“De baan past onze auto goed, met name het warme weer is in ons voordeel. Het ziet er dan ook veelbelovend uit voor morgen. We staan lekker ver naar voren op de grid en van daaruit willen we eigenlijk alleen maar verder naar voren.”