Romain Grosjean en Pastor Maldonado kunnen terugkijken op een zeer geslaagde kwalificatie. Tezamen bezetten ze de volledige derde startrij.

Romain Grosjean liet al direct in Q1 zien dat zijn team een kracht was om rekening mee te houden. Hij noteerde in de Lotus de snelste tijd. Het bleek geen toevalstreffer, want ook in Q2 en Q3 zat hij er met de derde en vijfde tijd goed bij. De Fransman roemt dan ook het functioneren van de E23 op het Circuit Gilles Villeneuve.

“We zijn dit weekend van meet af aan competitief”, aldus Grosjean. “Vandaag voelde de auto ook weer super goed aan. Iedereen binnen het team heeft hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen, dus het is mooi dat we er met twee auto’s goed bij staan.”

“Morgen wordt het een lastige race, met name voor de remmen ook, dus we zullen enige voorzichtigheid moeten betrachten, maar dat geldt voor iedereen. Een podiumfinish zou wel echt geweldig zijn. We mogen een beetje dromen, toch? Ook een top vijf-klassering zou al heel mooi zijn. We zullen zoals altijd ons best doen.”

Maldonado
“Dit is bepaald niet slecht”, deelt Maldonado mee in de feestvreugde. “We hadden dit resultaat wel een beetje zien aankomen, aangezien het al het hele weekend lekker loopt. Het zal ongetwijfeld te maken hebben met de aard van het circuit, maar we lijken hier iets extra’s te kunnen.”

“Het is voor het team natuurlijk super dat we met zijn tweeën de race vanaf de derde startrij mogen aanvangen. Bovendien lijkt onze racepace in verhouding tot andere teams ook meer dan prima. We zullen onze eigen race rijden, alles geven en hopelijk levert ons dat een goed resultaat op.”