Sauber mocht in Australië en Maleisië telkens met één auto in de top tien aan de race beginnen, maar start komende zondag met twee coureurs bij de eerste tien. Reden voor vreugde, bij het Zwitserse team.

Felipe Nasr kwalificeerde zich als negende voor de Grote Prijs van China, met teamgenoot Marcus Ericsson vlak achter zich op positie tien. “Dit is een goed resultaat voor ons”, beseft teambaas Monisha Kaltenborn, die de beide heren prijst: “De jongens hebben het goed gedaan, door het potentieel van onze auto allebei volledig te benutten.”

Nasr, die net minder dan een tiende sneller was dan Ericsson, is in zijn nopjes met hoe het ging. “Met twee auto’s Q3 halen is geweldig voor het hele team. Onze bolides lijken hier net zo snel te zijn als we hadden verwacht, dus het ziet er goed uit voor de race. Ik hoop dat we weer punten kunnen scoren, ik ga er in ieder geval alles aan doen.”

Teamgenoot Ericsson is al even positief: “Dit is een hele prestatie voor ons, waar zowel de jongens op de fabriek als die op het circuit trots op mogen zijn. Felipe en ik hebben posities weten te veroveren die veelbelovend zijn. Ik weet zeker dat ons morgen een spannende race wacht, waarbij ik hoop dat het voor ons weer net zo’n mooie dag wordt als vandaag.”