De kaartverkoop voor de Grote Prijs van Duitsland van 2018, op Hockenheim, loopt lekker door. De organisatie achter de race meldt een toename van dertig procent.

Dat is dan vergeleken met de verkoop voor 2016, want de Duitse Grand Prix stond dit jaar niet op de kalender. In de vroege voorverkoop zijn al 25.000 tickets over de toonbank gegaan voor het raceweekend dat van 20 tot en met 22 juli 2018 op de Formule 1-agenda staat.

De organisatie zelf schrijft de toegenomen verkoop onder meer toe aan het spannende huidige Formule 1-seizoen, met de felle titelstrijd tussen de Duitse Ferrari-coureur Sebastian Vettel en Brit in Duitse dienst Lewis Hamilton, die voor Mercedes rijdt.

Een andere belangrijke factor die volgens de organisatie absoluut meespeelt, is de hoeveelheid steun waar Max Verstappen op kan rekenen van zijn grote Nederlandse fanschare. In 2016 staken er al veel Nederlanders de grens over om Verstappen op Hockenheim aan te moedigen en dat wordt voor 2018 ook verwacht.

“We merken dat er onder autosportfans een nieuw enthousiasme bestaat voor de Duitse Grand Prix”, constateert Georg Seiler, de ceo van de Hockenheimring. Behalve aan bovengenoemde redenen, schrijft hij dat verder toe aan hoe de nieuwe Formule 1-eigenaar Liberty Media de sport dichter bij de fans probeert te brengen.

Van oktober tot en met eind december biedt het circuit bepaalde tickets met korting aan. Ook lopen er, met name voor kinderen en jongeren, nog meer promotionele acties. Op de website van het circuit is meer te vinden over de vroegboekkorting en tickets. Tickets bestellen kan ook via onze reispartner Ticket+Travel.