Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn is ‘over het algemeen’ gelukkig met hoe 2015 voor haar team is verlopen. Na rampjaar 2014 heeft Sauber in 2015 volgens Kaltenborn een grote stap gezet.

Dat verklaart ze terugblikkend in een interview met Motorsport-Total. Nadat Sauber in 2014 puntloos en als tiende en voorlaatste eindigde bij de constructeurs, verzamelde het gedurende het afgelopen seizoen 36 punten en klom het op naar de achtste plek.

“Ik ben over het algemeen gelukkig met dit jaar, want we moesten een grote stap vooruit zetten en dat is gelukt”, resumeert Kaltenborn. “We hebben weliswaar ook wat fouten gemaakt, maar het heeft geen nut om na te denken waar we hadden gestaan als we deze fouten hadden vermeden”, meent Kaltenborn, wiens team sowieso een ruime 31 punten achter de nummer zeven Toro Rosso eindigde.

Wat nu belangrijk is, benadrukt Kaltenborn, is dat de fouten uit 2015 niet worden herhaald in 2016. Wat ze bijvoorbeeld niet goed vindt, is dat het updatepakket dat het team in Singapore bracht – Saubers enige omvangrijke updatepakket van het jaar – weinig opleverde. “Er zijn andere teams met vergelijkbare budgetten die het wat dat betreft beter hebben gedaan”, erkent ze.

Wat echter positief is volgens de Oostenrijkse is dat Sauber de weg naar boven weer is ingeslagen en het herstel zich heeft ingezet. Sauber gaat in 2016 overigens verder met Felipe Nasr en Marcus Ericsson. Nasr finishte als dertiende in het WK met 27 punten. Ericsson was achttiende met negen punten.