Saubers teambaas Monisha Kaltenborn hoopt dat Sergio Pérez zijn periode bij het team ‘op een mooie manier’ afsluit, alvorens hij na dit seizoen naar McLaren vertrekt.

Pérez heeft weten te imponeren tijdens de eerste seizoenshelft en piekte ook na de zomerstop nog met een sterk optreden in Italië, waar hij zijn derde podiumplek van het jaar in de wacht sleepte.

Dankzij deze goede prestaties – en misschien ook wel een beetje omdat hij door zijn Mexicaanse nationaliteit en goede banden met tycoon Carlos Slim commercieel interessant is – heeft Pérez een plekje voor volgend jaar bij McLaren weten af te dwingen, maar sinds vlak voor de Grand Prix van Japan bekend werd dat hij naar dit topteam zou verhuizen, heeft Pérez geen punt meer gescoord.

Pérez staat echter niet alleen al vier races droog, hij heeft daarin ook niet bepaald een goede indruk gemaakt. In Japan spinde hij namelijk van de baan, in Zuid-Korea kwam hij net te kort voor een punt, in India viel hij uit na een aanrijding en afgelopen weekend in Abu Dhabi kreeg hij een stop-and-go penalty voor het veroorzaken van een crash en eindigde hij wederom buiten de punten.

Teambaas Kaltenborn hoopt uiteraard dat Pérez de ban kan breken en weer goed gaat presteren, zo vertelt ze aan Autosport: “De laatste tijd is hij te vaak in ongelukkige situaties terecht gekomen of heeft hij die zelf tot op bepaalde hoogte veroorzaakt, maar we twijfelen er niet aan dat hij zijn laatste races voor ons team zo professioneel mogelijk zal benaderen.”

“Als hij eraan bijdraagt dat wij dit seizoen op een goede positie in het constructeurskampioenschap afsluiten, zorgt dat er bovendien alleen maar voor dat mensen hem hoger aanslaan alvorens hij straks naar een ander team vertrekt”, denkt Kaltenborn, wiens renstal er nog naar streeft de vijfde plaats bij de constructeurs van Mercedes af te pakken.

Tegenover ESPNF1 voegt Kaltenborn hier verder nog aan toe dat ze niet denkt dat de mindere huidige vorm van Pérez toe te schrijven is aan zijn aanstaande transfer naar McLaren. “Ik geloof niet dat daar een correlatie tussen bestaat.”

“Pérez is gewoon nog niet zo’n ervaren coureur. Hij is pas aan zijn tweede jaar bezig en is nog ‘in de groei’, dan hoort het erbij dat het soms wat beter gaat dan andere keren.”

“Maar”, zo verkondigt Kaltenborn. “Het is wel absoluut één van onze doelen voor volgend jaar om dan een stuk regelmatiger te presteren”, aldus de teambaas die zich er al eerder over heeft beklaagd dat Pérez en zijn teamgenoot Kamui Kobayashi punten hebben laten liggen en voor 2013 dus verwacht dat Nico Hülkenberg, die dan voor Sauber gaat rijden, regelmatiger zal presteren.