Sergio Pérez blijft het gesprek van de week na zijn tweede plaats in Monza. Zijn baas, Monisha Kaltenborn, laat doorschemeren dat de Mexicaan nog meer ervaring moet opdoen voordat hij de stap maakt naar een topteam.

Pérez breekt dit jaar écht door in de Formule 1, nadat hij vorig jaar al bewees zuinig te zijn op zijn materiaal. In Monza pakte hij zijn tweede tweede plaats van het jaar en zijn derde podiumfinish. Iets dat zijn meer ervaren teamgenoot Kamui Kobayashi nog geen enkele keer is gelukt. Omdat Pérez in het talentenprogramma van Ferrari is opgenomen, wordt zijn naam momenteel veelvuldig genoemd als opvolger van de teleurstellende Felipe Massa.

Kaltenborn lijkt, logisch genoeg, nog niet zo happig te zijn op een vertrek van haar pupil. “We moeten niet vergeten dat dit pas zijn tweede seizoen is”, zegt ze tegen Autosport. “Dat hij talent heeft staat buiten kijf. Daarom haalden wij hem ook binnen. Ondanks alle kritiek. Daarna was het zaak hem een goede auto te geven. Anders kan iemand nooit zijn talent laten zien.”

“Vaak liepen races in de soep door factoren waar we niets aan konden doen. Pérez leert nog steeds bij en hij presteert nu al zo goed. Maar hij maakt ook fouten”, aldus Kaltenborn. “Wij ook. Een coureur heeft veel ervaring nodig om constante prestaties te leveren.”

De Oostenrijkse stelt dat het geen kwaad kan als Pérez nog een extra jaartje bij Sauber blijft. “Ik weet niet waar Ferrari behoefte aan heeft en op welk niveau je moet zitten om daar aan de slag te gaan. Wij weten in ieder geval, uit ervaring, dat coureurs tijd nodig hebben, ergens langer moeten blijven om vervolgens de juiste keuzes te kunnen maken.”

“Soms maakt iemand te snel een keuze. Dat hoort bij het leerproces. We zullen zien wat er met onze coureurs gaat gebeuren. Sauber neemt in ieder geval geen haast met het kiezen van coureurs. Ik blijf, net als twee maanden geleden, rustig.”