Na een uitstekende race scoorde Felipe Nasr afgelopen zondag twee punten voor Sauber, waardoor het team Manor ingehaald heeft in het constructeurskampioenschap. Volgens teambaas Monisha Kaltenborn is het resultaat niets minder dan een wonder.

Doordat Felipe Nasr als negende over de streep kwam en Esteban Ocon niet verder kwam dan de twaalfde plek, neemt Sauber de tiende positie in het constructeurskampionschap over van Manor Racing Team. Daar is een forse geldprijs mee gemoeid, waardoor de punten hard nodig waren.

Monisha Kaltenborn zat gedurende een groot deel van de race op het puntje van haar stoel. “Het was ontzettend spannend, omdat je nooit wist wat er stond te gebeuren. We wilden nergens bij betrokken raken”, aldus Kaltenborn. “Voor ons ging het erom om vol te blijven houden. Als er iets zou gebeuren, moesten we ervoor zorgen dat we in de race bleven.”

“Manor had dezelfde benadering”, vervolgt ze. “Ze zaten niet ver achter ons, dus we voelden de druk van al deze kanten. Het voelt alsof je door deze race honderd jaar ouder bent geworden. Wat echter belangrijk was en wat ook gebeurde, is dat we ons focusten op de race. We lieten de anderen doen wat ze moesten doen, en we weken niet af van ons eigen concept.”

Sauber heeft dit seizoen een zeer lastig jaar achter de rug. Dit resultaat biedt het team echter hoop voor het komende seizoen, waar het aan zal deelnemen met de Ferrari-krachtbron van dit seizoen. “Het is een fantastisch gevoel”, meldt de Indiase over de negende finishpositie. “We hebben dingen zien verbeterden sinds de nieuwe eigenaren zijn gekomen. Er zijn een aantal goede nieuwe mensen bijgekomen, en de prestaties verbeteren stap voor stap.”

“We dachten dat we geen wonderen konden verrichten, maar dit is een wonder. We willen genieten van dit moment. Het toont aan dat de momentum er is en we volgend jaar terug zullen zijn”, concludeert Kaltenborn.