Het team van Sauber presteerde in Canada minder goed dan het had verwacht en zoekt nu naar antwoorden, vooral omdat de race in Oostenrijk op een soortgelijke baan wordt verreden.

Sauber-coureur Marcus Ericsson en Felipe Nasr begonnen de Grand Prix van Canada op het Circuit Gilles Villeneuve – met enige hulp van gridstraffen voor hun rivalen – als twaalfde en veertiende, waarna de Zweed en Braziliaan als veertiende en zestiende over de streep kwamen.

Voor Sauber was dat een tegenvallend resultaat, want het Zwitserse team had gehoopt dankzij de dit jaar aanzienlijk sterkere Ferrari-motor goed voor de dag te komen op het snelle circuit in Montréal. Dat het niet beter ging, betekent dan ook dat het team op zoek moet naar antwoorden.

“We moeten echt zien te achterhalen waarom onze pace zo tegenviel, want de volgende race – in Oostenrijk – wordt op een circuit gehouden dat dezelfde karakteristieken heeft als de baan in Canada”, verklaart Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn in gesprek met F1i.net. 

“We dachten dat onze auto het goed zou doen op het Circuit Gilles Villeneuve en zijn er ook nog steeds overtuigd dat we het op die baan beter hadden moeten doen dan bijvoorbeeld zoals daarvoor in Spanje”, vervolgt Kaltenborn, voor wiens team dat dus niet het geval was.

Sauber heeft eerder aangegeven dat het pas na de zomerstop met een groot updatepakket komt voor haar C34-bolide, maar gaat nu volgens Kaltenborn ‘het één en ander naar voren halen’. “We gaan wat dingen uitproberen tijdens de test na de race in Oostenrijk om te zien of we daar wat mee kunnen.”