Het team van Sauber heeft dit jaar vooralsnog alleen kleine updates gebracht voor haar C34-bolide, maar komt volgens teambaas Monisha Kaltenborn na de zomerpauze met een grote upgrade.

In gesprek met Autosport geeft Kaltenborn in de eerste plaats toe dat het lastig wordt voor Sauber om haar huidige vijfde plek in het WK vast te houden, aangezien er ‘andere teams zijn die meer zullen doen aan de ontwikkeling van hun auto dan wij’. Sauber kan volgens Kaltenborn echter niet anders dan haar eigen koers varen, waar een groot updatepakket voor later in het jaar bij hoort, in plaats van een continue stroom aan upgrades.

“Wij werken aan een grote update. Het is geen ‘B-spec’ van de C34, maar het gaat wel om een aanzienlijk aantal nieuwe onderdelen”, vertelt Saubers teambaas, volgens wie het updatepakket in de tweede helft van het seizoen moet komen: “We willen het pas introduceren als we de zekerheid hebben dat het ook daadwerkelijk werkt, wat zoals het er nu uitziet betekent dat we het na de zomerstop brengen.”

Wat Kaltenborn echter niet uitsluit is dat bepaalde onderdelen van het updatepakket eerder gebracht worden. “Want we moeten flexibel zijn. Het heeft geen zin ons aan rigide deadlines vast te houden, we moeten ook kunnen reageren op wat er allemaal gebeurt. Er zullen dus ongetwijfeld wat dingetjes zijn die we al wat eerder brengen.”