Teambaas Monisha Kaltenborn denkt dat Sauber, nu er een nieuwe eigenaar is, ‘opties heeft’ en een interessant team is voor coureurs.

Sauber is sinds medio juli in handen van een nieuwe eigenaar, investeringsmaatschappij Longbow Finance. De toekomst van Sauber, dat het de laatste jaren financieel zwaar had, is daarbij veilig gesteld.

Sauber, dat nog geen coureurs voor 2017 heeft vastgelegd, is daardoor ‘niet onaantrekkelijk’ voor coureurs die nog op zoek zijn naar een zitje, vertelt Kaltenborn aan F1i.com.

“Nu er stabiliteit is, is dat denk ik wel het geval”, vervolgt Kaltenborn. “We hebben zeker opties, denk ik, dus daar kijken we nu naar en we zien wel hoe het uitpakt en wanneer we wat aankondigen.”

Formula One World Championship 2016, Round 12, German Grand Prix, Hockenheim, Germany, Sunday 31 July 2016 - Marcus Ericsson (SWE), Sauber F1 Team

Ericsson (links) en Nasr hebben nog geen nieuwe deals voor 2017.

‘Twee coureurs!’
Over het strikken van bepaalde coureurs wil Kaltenborn zich niet uitlaten, net zoals ze geen namen noemt. Gevraagd wat het plan is, houdt ze het simpel: “Om straks twee coureurs te hebben!”

Deze opmerking van Kaltenborn is enigszins frappant, want in de aanloop naar seizoen 2015 contracteerde Sauber maar liefst vier coureurs, waaronder de Nederlander Giedo van der Garde.

Felipe Nasr en Marcus Ericsson traden uiteindelijk in 2015 voor Sauber aan en zijn ook dit jaar het rijdersduo van het Zwitserse team. Nasr en Ericsson hebben nog geen zitje voor 2017.

Beide coureur zeggen op hun beurt hun opties open te houden. Met name van Ericsson wordt echter verwacht dat hij blijft. Zijn sponsoren zouden verbonden zijn aan Longbow Finance.