Sergio Pérez stuntte gisteren in Italië door als tweede te finishen. Bovendien zette hij Ferrari in zijn hemd door met dezelfde motor de Scuderia op eigen terrein te verslaan.

Teambaas Monisha Kaltenborn denkt dat Sauber een sterk einde van het seizoen gaat rijden. Een ding ontbreekt echter nog: een overwinning. “Ik weet echt niet of ons dat lukt. Je moet zoveel dingen daarvoor goed doen”, zegt ze. “We zitten er dicht bij en moeten foutloos blijven. Dan moet het mogelijk zijn.”

“Het hele seizoen is het al duidelijk dat wij een heel snelle auto hebben. Dit soort resultaten bewijzen dat”, aldus Kaltenborn over de derde podiumplaats van dit jaar van Pérez. “Wij geloven in deze auto en hopen dat het pakket dat we naar de volgende races meenemen het naar verwachting gaat doen. Dan blijven we competitief.”

Ondertussen is het niet duidelijk of de ster binnen het team, Pérez, volgend jaar nog in Hinwil te vinden is. “Daar komen jullie te zijner tijd wel achter. Ik ben nog net zo ontspannen als een paar maanden terug”, meent Kaltenborn. “Door deze podiumplaats vinden mensen dat wij goed hebben gepresteerd dit jaar. Hier kijken potentiële sponsors naar en hopelijk geven die ons nog een extra boost.”