Scuderia Toro Rosso haalde in Bakoe wel een hele magere oogst op. Beide coureurs vielen uit met technische problemen.

De terugkeer van Daniil Kvyat bij Toro Rosso gaat voorlopig nog niet gepaard met klinkende resultaten. De Rus kende in Bakoe een prima weekend, met de zevende tijd in de kwalificatie die hem door de straf van Sergio Perez de zesde startplaats opleverde. Dat was dan wel een evenaring van zijn beste uitgangspositie van dit seizoen, maar veel meer viel er voor Kvyat niet te halen. Al na zes rondjes moest hij zijn auto in de garage parkeren.

“Meteen na de start was de auto al heel moeilijk te besturen. Een paar rondjes later moest ik stoppen- er was niet meer mee te rijden. Maar het goede nieuws is dat het weekend tot dat moment eigenlijk heel goed verliep. Als we zo blijven werken dan komt het binnenkort wel goed.”

In de 31ste ronde viel het doek voor de tweede Toro Rosso, in handen van Carlo Sainz. Die parkeerde de auto op de uitloopstrook van de eerste bocht. Op dat moment reed de Spanjaard in de achterhoede, nadat hij juist zijn tweede pitsop gemaakt had. Sainz vermoedt een probleem met de wielophanging van zijn auto, en ziet dat bevestigt door zijn teambaas Franz Tost.

“De schokdempers van beide auto’s bleven vastzitten”, zegt Tost. “Daardoor kon de wielophanging zijn werk niet doen. Enorm frustrerend, vooral voor Daniil die zo goed gekwalificeerd had.”

Carlos Sainz kan de pech gelukkig nog wel relativeren: “in de drie race hiervoor ben ik steeds in de punten geëindigd, dus dit is slechts een klein smetje op de reeks resultaten tot nu toe. Het gebeurt vast niet nog een keer.”