Narain Karthikeyan moest de Hungaroring vandaag opnieuw leren kennen. Het is immers zeven jaar geleden dat de Indiër voor het laatst actief was in de Grand Prix van Hongarije.

In 2005 reed Karthikeyan voor Jordan. Toen was hij iets competitiever dan nu, omdat Minardi toen de absolute achterhoedeformatie was. Nu is dat HRT. Karthikeyan hoopte dat het vandaag wat beter weer zou zijn.

“De Hungaroring is nagenoeg nieuw voor mij omdat het zeven jaar geleden is dat ik hier voor het laatst reed”, aldus de Indiër. “Ik had dus gehoopt meer ronden op een droog circuit te rijden. De regen was voor iedereen een verrassing. Het is een redelijk hobbelig circuit en het zit technisch in elkaar.”

“Lastig dus om aan te wennen, maar ik denk dat we het goed hebben gedaan. We zitten niet ver bij onze rivalen vandaan. Ik denk dat we ze morgen kunnen pakken”, aldus Karthikeyan, die alleen in de tweede training in actie kwam en daarin zeven tienden langzamer was dan Pedro de la Rosa.

’s Ochtends moest hij de auto – opnieuw – afstaan aan Dani Clos. “Ik kon vandaag eindelijk onder goede omstandigheden een droge sessie afwerken”, aldus de Spanjaard, die een seconde toegaf op De la Rosa. “In de slotfase ging ik steeds beter rijden op gebruikte banden en ik voel me steeds beter in de F112.”

“Het is in zo’n ochtendsessie altijd zaak eerst wat meters te maken om kennis te maken met het circuit. Vervolgens ga je de afstelling verbeteren. Ik moet meer meters maken om mezelf te blijven verbeteren, maar vandaag heb ik daar opnieuw een stap ingenomen.”

De la Rosa reed vandaag 45 ronden en werd 23e en 22e. “Over het algemeen ging het wel goed. We konden alleen geen lange runs rijden met een volle tank om te kijken hoe de banden daarop zouden reageren”, aldus de veteraan. “Toch hebben we beide compounds in het begin van de tweede sessie getest. We waren de regen voor.”

“De auto presteert vanaf het begin goed, maar we moeten nog wel wat beter worden voor morgen. Vooral in langzame bochten, omdat we daar met overstuur kampen. De signalen zijn duidelijk en we hebben een goede basis gelegd om hard aan te bak te gaan.”