De strijd voor het tweede zitje bij Force India leek tussen Jules Bianchi en Adrian Sutil te gaan, maar nu heeft zich een derde kandidaat gemeld: Narain Karthikeyan. De Indiase sponsor Tata heeft het sponsorbedrag verhoogd, waardoor Karthikeyan ineens ook kandidaat is, volgens Deccan Chronicle.

De Indiër was werkloos nadat HRT eind november failliet ging. “Toen het sponsorbedrag van Tata werd verhoogd voor 2013, begonnen de gesprekken tussen Force India en Karthikeyan”, aldus een anonieme bron aan de Indiase krant. “Narain gaat voor een racezitje. Niet voor een rol als derde rijder, want die hebben doorgaans het hele jaar niets te doen.”

Volgens de bron zal Karthikeyan naar de IndyCar-serie vertrekken als de gesprekken met Force India op niets uitdraaien. Karthikeyan kwam voor zijn jaren bij HRT in 2005 ook al eens uit in de Formule 1, bij Jordan. Daarna was hij jarenlang uit beeld en reed onder andere A1 Grand Prix en Superleague Formula.

Afgelopen week in Jerez testte zowel James Rossiter en Jules Bianchi voor het team van de Indiase eigenaar Vijay Mallya. Rossiter is de ontwikkelingscoureur voor het team, terwijl Bianchi officieel als test- en reservecoureur was in 2012. Naast hem is daar nog Adrian Sutil, die eind 2011 aan de kant werd gezet door Force India ten faveure van Nico Hülkenberg.

De bedoeling is dat het team voor de test in Barcelona de tweede rijder bekendmaakt. In januari waren er al geruchten dat het team problemen zou hebben, omdat enkele bedrijven –en tevens sponsoren- van Mallya in de problemen zitten. Paul di Resta is tot nu toe de enige rijder.