Narain Karthikeyan heeft vanochtend, voor wat het waard was, even zijn gram gehaald. De Indiër is door HRT gedegradeerd tot reservecoureur maar was ’s ochtends wel sneller dan vervanger Daniel Ricciardo.

Karthikeyan noteerde een beste tijd van 1:38.504 terwijl Ricciardo bleef steken op 1:39.279. ’s Middags ging het Ricciardo niet beter af. Zijn 1:40.737 was zelfs langzamer dan zijn beste tijd uit de ochtendtraining. Ondertussen klokte Vitantonio Liuzzi een beste tijd van 1:38.145.

 

Voor Ricciardo stond vandaag opnieuw in het teken om te wennen aan de HRT. “We begonnen goed aan de dag en ik wen steeds meer aan de auto”, vertelde de Australiër na afloop. “We hebben aan de balans van de wagen gewerkt en de banden getest. Het was een goede eerste training van mijn tweede volledige Formule 1-weekend. Helaas hadden we in de tweede sessie last van een klein probleem waardoor we niet maximaal gebruik van de baan konden maken.”

Karthikeyan vond dat hij nog sneller kon gaan in de eerste training. “Ik ben blij dat ik weer in de auto zit. We vonden een goede afstelling, werkten een degelijke sessie af en probeerden nieuwe mechanische onderdelen uit. Een paar wijzigingen die ik aanbracht gaf het gewenste resultaat. Ik ben er trots op dat ik als twintigste ben geëindigd terwijl mijn rondje sneller had gekund.”

Liuzzi kijkt ook met een goed gevoel terug op de openingsdag van de Duitse Grand Prix. “Het was een goede middagsessie. Ik concentreerde mij telkens op iets anders. Het is belangrijk om de banden te begrijpen zodat je weet hoe ze reageren tijdens lange runs. Ook is het van belang dat we steeds sneller worden en dat de balans in de wagen beter wordt. We hebben in anderhalf uur alles kunnen doen wat we wilden en het was daarom een goede vrijdag.”