Caterham ziet de Grand Prix van Maleisië met vertrouwen tegemoet. In het warme Sepang zal het team voor het eerst met KERS gaan rijden.

 

Caterham rijdt in Maleisië voor het thuispubliek. Beide coureurs kijken er dan ook naar uit te zien hoe het publiek op hen reageert. Voor Kovalainen is het niet nieuw. “We komen hier met het team altijd graag. We merken dat de mensen echt achter ons staan. Dat motiveert alleen maar meer om sterk voor de dag te komen”, aldus de Fin.

 

“Het is fijn dat we zo kort na Australië weer in de auto mogen stappen. Ik heb de gridstraf van vijf plaatsen geaccepteerd. Ik vind het wel een beetje overdreven, maar regels zijn regels. Al denk ik niet dat we moeite zullen hebben de mensen in te halen die daardoor voor ons komen te staan”, klinkt het optimistisch.

 

Kovalainen ziet niet op tegen de warmte: “Het is voor de teamleden in de pitbox zwaarder dan voor mij. Ik ben goed getraind. Ik zal op de warmste momenten zoveel mogelijk buiten zijn om nog extra te wennen aan de warmte. Verder is het gewoon zaak om voldoende te drinken.”

 

Vitaly Petrov verwacht dat het team het thuispubliek kan laten zien dat ze zich sterk verbeterd hebben ten opzichte van vorig jaar. Het gebruik van KERS moet daarbij gaan helpen. “We moeten meer uit de auto zien te halen dan dat we in Australië hebben gedaan. Ik voel me steeds meer thuis in het team en dat motiveert me alleen maar meer om een goed resultaat neer te zetten”, aldus Petrov.

 

Technisch directeur Mark Smith denkt dat de banden een sleutelrol gaan spelen, vanwege de extreem warme omstandigheden: “We hebben nog niet eerder met deze banden gereden met zulke warme temperaturen. Het is dus belangrijk de banden zo snel mogelijk te begrijpen. Als ons dat lukt, heb ik er vertrouwen in dat we eenzelfde snelheid kunnen laten zien als in Melbourne.”

 

Teambaas Tony Fernandes is optimistisch: “In Melbourne hadden we het geluk niet aan onze kant, waardoor we nog niet hebben kunnen laten waartoe we in staat zijn. We hebben veel bereikt in de winter en ik heb goede hoop dat we daar in Maleisië de vruchten van kunnen plukken.”