De Griekse regering heeft een subsidie van 28.9 miljoen euro verstrekt voor de bouw van een Formule 1-waardig circuit nabij de havenstad Patras. Dit bevestigt het ministerie van ontwikkeling tegenover Bloomberg.

De subsidie wordt verstrekt aan de investeringsmaatschappij Racetrack Patras SA. In totaal moet het circuit zo rond de 95 miljoen euro gaan kosten. Het is de bedoeling dat er niet alleen F1-races worden georganiseerd. De baan moet ook motorraces en kartwedstrijden gaan organiseren.

De initiatiefnemers van de race waren in Monaco te gast bij Bernie Ecclestone, de beheerder van de commerciële rechten van de Formule 1. De staatssecretaris van het ministerie van ontwikkeling, Notis Mitarakis, heeft ook een subsidie van 44 miljoen euro afgegeven voor de bouw van een zonnepanelenfabriek.

In totaal staan er zeven verstrekkingen van subsidies, elk van boven de 50 miljoen euro, op het programma. De eerste drie projecten, waaronder het F1-circuit, moeten volgens de staatssecretaris 800 banen opleveren.