*

Kleurstelling Renault geen probleem in Canada

Eelco den Boer

Eelco den Boer

4 juni 2011 12:04

Kleurstelling Renault geen probleem in Canada
Formule1

Renault hoeft de kleurstelling van de auto niet aan te passen voor de Grand Prix van Canada. De zwart met gouden uitmonstering is niet in strijd met de anti-tabakswetgeving in het land.

Ter ere van titelsponsor Lotus is de Renault dit seizoen zwart met goud gespoten. Een verwijzing naar de Lotussen uit de jaren zeventig en tachtig. Hoewel de sponsor van destijds, John Player Special, nu nergens op de auto terug te vinden is, werd gesuggereerd dat het kleurenschema zou kunnen worden opgevat als overtreding van de strenge Canadese tabakswet.

Volgens teambaas Eric Boullier is daarvan geen sprake. “Het doet ons deugd dat we in Montréal met onze gebruikelijke kleurstelling kunnen rijden”, zegt hij. “De Canadese overheid stelt dat het kleurschema refereert aan beelden uit de tijd dat de auto werd gesponsord door een tabaksfabrikant, maar accepteert dat Lotus Renault GP geen enkele vorm van steun krijgt uit deze industrie.”

“We zijn ons bewust van de strenge wetgeving op het gebied van tabakasreclame in Quebec”, vervolgt Boullier. “Daarom doen we er alles aan om te voorkomen dat onze identiteit in verband wordt gebracht met de tabaksindustrie.”