Ondanks acht miljoen euro aan sponsorgeld heeft Kamui Kobayashi de hoop op een F1-stoeltje in 2013 opgegeven. Dat laat hij via zijn eigen website weten.

“Vanwege de speciale website waar mensen geld aan mij konden doneren voor een plek in de Formule 1 werd de interesse van Japanse bedrijven gewekt”, zegt de Japanner. “Daardoor kon ik rekenen op een budget van 8 miljoen euro. Maar met de verlenging van Grosjean bij Lotus zijn er geen beschikbare plekken meer bij competitieve teams, waardoor ik mijn pijlen op 2014 richt”, aldus Kobayashi op zijn website.

Kobayashi raakte zijn stoeltje bij Sauber kwijt nadat het Zwitserse team Nico Hülkenberg en Estéban Gutiérrez contracteerde. Terwijl teamgenoot Sergio Pérez naar McLaren vertrekt, staat Kobayashi nu een jaar aan de kant. “De tijd om een plek bij een competitief team te vinden, was te kort. Dat is vervelend, zeker nadat ik geweldige steun van fans en Japanse bedrijven kreeg”, zegt de 26-jarige Japanner.

Kobayashi zegt het geld van alle donaties te bewaren om een plekje in de Formule 1 in 2014 te bemachtigen. Kobayashi: “Ik heb geen interesse in een andere klasse. Ik zal snel een beslissing maken wat ik in 2013 ga doen. Ik heb er vertrouwen in dat ik in 2014 weer in de Formule 1 rijd.”