Kamui Kobayashi is er in een niet al te gemakkelijke race toch weer in geslaagd een punt binnen te halen voor het team van Sauber.

Kobayashi is naast Renault-coureur Vitaly Petrov (negende) de enige coureur uit de toptien die niet voor één van de vier topteams uitkomt, en dus knijpt hij zijn tevreden met de tiende plek: “Ik ben blij dat we vandaag in ieder geval een punt hebben kunnen scoren”, zegt hij.

De Japanner, die als dertiende van start mocht, had zeker geen gemakkelijke wedstrijd. Na een goede start liep hij om te beginnen averij op aan de neus van zijn bolide: “Ik was in duel met Adrian Sutil en we naderden gezamenlijk een andere coureur. De coureur in kwestie zag mij echter niet, waardoor we met elkaar in contact kwamen en ik vervolgens een gat in de neus van mijn auto had.”

“Het gat leverde me geen noemenswaardige problemen op tijdens het rijden, al kwam er wel veel vuil in de auto terecht”, vervolgt Kobayashi, die het daarna vooral met zijn Pirelli-banden aan de stok had. “Ik moest eerder dan gepland naar de pits om over te schakelen op de harde compound. Ze hielden het lang genoeg vol om me in staat te stellen om Paul di Resta drie ronden voor het einde in te halen, maar daarna waren ze echt helemaal op.”

In de andere Sauber had Sergio Pérez een minder succesvolle race, al maakte ook de Mexicaan meer dan genoeg mee en kreeg hij zelfs een drive-through en een stop-and-go penalty opgelegd.

“Het spijt me voor Sutil dat ik met hem botste, terwijl het me ook voor het team spijt”, is Pérez na afloop schuldbewust.

“Ik was op het moment van het ongeval hard aan het pushen omdat ik onder druk stond van Petrov, dus ik reed toen vrij agressief en verloor helaas de controle over de achterkant van de auto”, verhaalt de Sauber-coureur. “Ik zat toen helaas al aan de binnenkant bij Sutil en reed zodoende tegen hem op.”

“Het is erg jammer dat het zo gelopen is, want ik voelde me erg goed thuis achter het stuur van de auto”, besluit Pérez, die steun ontvangt van technisch directeur James Key: “Het is spijtig dat Sergio bij een ongeluk betrokken was. We gaan nakijken hoe dat komt, maar het is pas zijn derde wedstrijd en – behalve dat hij wellicht iets te enthousiast was – reed hij een goede race waarin hij snel onderweg was.”

“Kamui heeft op zijn beurt ook geweldig werk geleverd en bovendien beslag weten te leggen op een punt, waar we uiteraard ook blij mee zijn.”