*

Kobayashi keert terug bij Caterham

Daan de Geus

Daan de Geus

17 november 2014 09:12

Kobayashi keert terug bij Caterham
Racepictures

Kamui Kobayashi racet in Abu Dhabi voor Caterham. Dat hebben het team en de coureur laten weten. Wie de andere Caterham gaat besturen, staat nog niet vast.

“Ik ben er heel blij mee dat ik in Abu Dhabi weer voor Caterham mag rijden”, vertelt de Japanse coureur. “De laatste weken zijn niet makkelijk geweest, maar ik heb er zin in om weer in de auto te stappen en weer met het team en alle monteurs te werken.”

Caterham heeft de afgelopen twee races gemist en staat onder curatele, maar kan – mede dankzij crowdfunding – weer meedoen in Abu Dhabi, waarvoor Kobayashi zeer dankbaar is aan alle fans: “Ik ben ze zeer erkentelijk voor alle steun die ze het team hebben gegeven.”

“We verdienen het ook echt om mee te doen in Abu Dhabi, want dit is een team dat nooit opgeeft, en het is nu aan ons om te bewijzen waar we toe in staat zijn. Hopelijk kunnen we er een goed weekend van maken en een resultaat behalen dat de toekomst van het team ten goede komt.”

Curator Finbarr O’Connell, die tijdelijk als teambaas optreedt, is er zeer gelukkig mee dat Kobayashi terugkeert bij het team: “We hebben van de mensen bij Caterham gehoord dat hij een zeer getalenteerde coureur is en het doet ons dan ook goed dat we hem aan boord hebben weten te krijgen.”

“Caterham is door een moeilijke periode gegaan, maar we zijn bezig alles op orde te krijgen en te herstructureren. Daar hoort bij dat we de auto’s weer de baan op sturen en de beste manier om dat te doen is natuurlijk door een bekende en hoog aangeslagen coureur als Kamui er mee te laten racen.”

Tweede zitje
Wie Kobayashi’s teamgenoot wordt in Abu Dhabi, is nog niet bekend. Het enige wat de curator er over kwijt wil, is dat het bekendgemaakt zal worden ‘zodra de tijd er rijp voor is’.

Wat in ieder geval goed nieuws is voor Caterham, is dat het Kobayashi – die eerder dit jaar ook al voor het team heeft geracet – bereid heeft gevonden terug te keren. Dit omdat een team per jaar maar vier verschillende coureurs mag gebruiken en Caterham door het inzetten van Kobayashi, Marcus Ericsson en André Lotterer al aan de drie zit.

Ericsson en Lotterer keren definitief niet terug bij het team, maar doordat Kobayashi dat wel doet, heeft het nu vrije keuze wat betreft het vinden van een teamgenoot voor de Japanner. Onder de kandidaten worden onder meer Roberto Merhi, Rubens Barrichello en Jolyon Palmer geschaard, al is ook de Brit Max Chilton – die eerder dit jaar voor het inmiddels ter ziele gegane Marussia uitkwam – inmiddels in verband gebracht met het Caterham-zitje.