Kamui Kobayashi wil pieken in zin lievelingsrace. De Japanner racet graag op Silverstone en hoopt dat Sauber zondag in de punten eindigt.

De Zwitserse renstal heeft daarvoor een aantal verbeteringen op de C30 aangebracht. Kobayashi heeft in ieder geval vertrouwen in een goed resultaat in de Britse Grand Prix. “Het is een snel circuit dus ik denk dat wij voor punten kunnen vechten”, aldus de Japanner die dit jaar 25 punten verzamelde.

 

“Dit is mijn lievelingsrace. Ik houd van de snelle bochten en het enthousiaste publiek. Vorig jaar haalde ik daar mijn beste resultaat van het seizoen: ik werd toen zesde. Het is altijd moelijk om een weersverwachting te maken, maar dat maakt mij niets uit. In Canada bewezen we al dat wij ons daar goed aan konden aanpassen.”

Voor Sergio Pérez is de race in Northamptonshire een weerzien met een circuit waar hij al een aantal races won. “Ik presteer hier sinds mijn Formule 3-tijd goed.”, aldus de Mexicaan. “In de F3 won ik twee races en ook in de GP2 won ik een keer. De sfeer is hier altijd bijzonder: ik kom hier graag. Ik heb voor drie jaar in Oxford gewoond. Het was een soort thuisrace voor mij, en ik heb nog steeds veel vrienden hier.”

“Het wordt een speciale race voor mij omdat dit de eerste keer is dat ik mee mag doen aan de Britse GP. Natuurlijk wil ik goed presteren. Ik vind Copse een mooie bocht, maar ben ook weg van Maggotts, Becketts en Chapel met hun snelle overschakelingen. Dit circuit past volgens mij goed bij onze auto.”