Sauber-coureur Kamui Kobayashi gaat er vanuit dat hij in Monaco competitief voor de dag zal komen, aangezien zijn team zich erop heeft gericht de C30 beter te maken in langzame bochten.

“Vorig jaar was de Grand Prix van Monaco een zware race voor ons, maar ik denk dat het dit keer een ander verhaal gaat zijn”, stelt Kobayashi, die in 2010 – net als zijn toenmalige teamgenoot Pedro de la Rosa – de finish niet haalde in het prinsdom.

“We hebben ons er vooral op gericht de prestaties van de auto in langzame bochten te verbeteren, dus ik hoop dat we hier competitief kunnen zijn”, legt de Japanner uit.

Dat Kobayashi op een goede afloop vertrouwt, komt ook omdat het stratencircuit hem goed bevalt: “Het is heel spannend om er te racen, al is inhalen er erg moeilijk. Wellicht dat de verstelbare achtervleugel daar nu verandering in brengt, maar dat moeten we eerst nog maar afwachten, want er is ook nog een kans dat dit voor riskante situaties gaat zorgen”, denkt hij.

Teamgenoot Sergio Pérez is aan zijn debuutseizoen bezig en kan niet wachten om voor het eerst een Formule 1-auto door de smalle straten te navigeren. “Ik hou van Monaco. Het is één van mijn favoriete circuits en vorig jaar won ik er de hoofdrace in de GP2, dus ik heb er ontzettend veel zin in.”

“Ik kijk er al lang naar uit om in Monaco te racen, want dit is een circuit waar je als coureur het verschil nog kan maken. Ik weet zeker dat het een speciaal weekend wordt”, laat de Mexicaan zijn zelfvertrouwen doorschemeren.