Kamui Kobayashi heeft de leden van het meisjeskoor MJC Ensemble en hun families uit het rampgebied rond Fukushima uitgenodigd om het volkslied te zingen voorafgaand aan de Grand Prix van Japan.

Op 11 maart werd Japan getroffen door een aardbeving en een tsunami. Het natuurgeweld leidde bovendien tot een kernramp in de regio Fukushima. Kobayashi, de enige Japanse Formule 1-coureur op het moment, wil graag uitdragen dat niemand de slachtoffers van al dit onheil mag vergeten.

Net als tijdens de Grand Prix van Australië, die net na de ramp werd verreden, zal Sauber in Suzuka rijden met een speciale boodschap op de auto. ‘Moge onze gebeden de mensen in Japan bereiken’, luidt de boodschap in het Japans.

Daarnaast geeft Kobayashi, die vandaag 25 jaar is geworden, het meidenkoor MJC Ensemble uit het getroffen gebied de kans de Grand Prix te bezoeken. Ze mogen tijdens de openingsceremonie het Japanse volkslied uitvoeren en bekijken daarna de race vanaf de tribune die voor de fans van Kobayashi is gereserveerd.

“Hopelijk beleven ze een aangenaam weekend”, zegt Kobayashi. “Ik zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat er goed voor ze gezorgd wordt. Ik ben erg trots op de manier waarop ze de wereld tonen hoe dankbaar en robuust Japan is.”