Volgens diverse buitenlandse media is Kamui Kobayashi zo goed als rond met Caterham en keert hij in 2014 terug in de Formule 1. Over wie zijn teamgenoot wordt, doen verschillende geruchten de ronde.

Volgens het Italiaanse Autosprint en het Duitstalige SpeedWeek keert Kobayashi na een afwezigheid van één jaar terug in de Formule 1, de klasse waarin hij eerder twee races voor Toyota en drie seizoenen voor Sauber actief was.

Caterham zou bij de Japanner zijn uitgekomen omdat hij de gewenste ervaring heeft en tevens een bedrag van naar verluidt zes tot negen miljoen euro aan sponsorgeld kan meenemen. Een overeenkomst zou daardoor zo goed als rond zijn.

De 27-jarige Kobayashi zat in 2013 zonder stoeltje in de Formule 1 en racete daarom in het World Endurance Championship voor Ferrari, maar is achter de schermen continu bezig geweest een comeback te bewerkstelligen.

Half december liet Kobayashi nog weten dat de onderhandelingen die hij met een bepaald team voerde op een dood spoor leken te zijn, maar er elders nog wel een kans lag. Enkele dagen daarna werd Kobayashi bij de Caterham-fabriek in Leafield gespot.

Van der Garde?
Autosprint als SpeedWeek zeggen ook al te weten wie in 2014 de teamgenoot van Kobayashi bij de Engels-Maleisische renstal wordt, al dragen ze allebei een andere naam aan.

Volgens Autosprint is Caterham overstag gegaan voor het sponsorgeld dat de uit de GP2 afkomstige Zweed Marcus Ericsson kan meebrengen, terwijl SpeedWeek juist bericht dat Giedo van der Garde zeker is van een tweede seizoen bij Caterham.

Volgens laatstgenoemde publicatie is Van der Garde zelfs al enige tijd gegarandeerd van een langer verblijf en ging de strijd om de andere plek tussen Kobayashi en Ericsson, waarbij Caterham Kobayashi’s ervaring zwaarder heeft laten wegen dan Ericssons ruimere budget.

Ook de aanstelling van Robin Frijns als derde man bij Caterham is volgens SpeedWeek al in kannen en kruiken, ook al hielden Frijns en zijn nieuwe manager Timo Gans zich daar vorige week nog over op de vlakte.

Als het allemaal inderdaad zo uitpakt is er bij Caterham geen plek meer voor Van der Garde’s teamgenoot van 2013, de Fransman Charles Pic. Hij wordt echter in verband gebracht met een rol als reserve bij het team van Lotus.