Robin Frijns heeft een nieuw managementteam in de arm genomen. De Limburger laat zijn belangen vanaf heden behartigen door het Ganscomm van Timo Gans.

Frijns brak in de loop van 2013 met zijn vorige manager Werner Heinz, maar heeft nu een nieuwe zaakwaarnemer gevonden in Timo Gans, die zich middels zijn firma Ganscomm om de belangen van de coureur zal bekommeren.

Gans heeft eerder als woordvoerder en adviseur gewerkt voor Nico Hülkenberg, die zijn zaken tegenwoordig juist door Werner Heinz laat managen. Bij het behartigen van de belangen van Frijns zal Gans worden bijgestaan door Thilo Damm, op zijn beurt in het verleden werkzaam voor de managementfirma van Willi Weber.

De 22-jarige Frijns is gelukkig dat hij de handen ineen heeft geslagen met Gans en Damm: “Ik verheug me zeer op onze samenwerking. Ik ken Timo en Thilo al wat langer en heb het gevoel dat ik in goede handen bij ze ben.”

“Het blijft mijn doel om de Formule 1 te halen, dus we gaan er met z’n drieën alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen”, vervolgt Frijns, die ‘het gevoel heeft dat we dat voor elkaar kunnen krijgen’.

Gans laat tegenover dezelfde publicatie woorden van soortgelijke strekking optekenen en benadrukt dat hij denkt in Frijns niet alleen een goede kerel, maar ook een bijzonder talent in zijn stal te hebben: “Zijn drie titels in de opstapklassen spreken wat dat betreft voor zich”, zo verwijst hij naar Frijns’ titels in de Formule BMW, Formule Renault 2.0 en Formule Renault 3.5.

Thilo Damm voegt daar nog aan toe dat ‘het zetten van de volgende stap en voor 2014 een plekje in de Formule 1 vinden nu prioriteit heeft’. “Hoewel het voor jonge coureurs moeilijk is de sprong te maken, heb ik goede hoop dat we Robin komend seizoen in de paddock zullen terugvinden.”

Volgens de laatste geruchten is Frijns kandidaat om in 2014 derde man te worden bij Caterham, maar daarover wil Gans niets kwijt. “Alle onderhandelingen zijn vertrouwelijk, dus ik kan daar niet reageren”, meldt hij via Twitter.

Frijns
Robin Frijns heeft zoals aangegeven een indrukwekkend palmares. Behalve dat hij titels heeft gewonnen in de Formule BMW, Formule Renault 2.0 en Formule Renault 3.5, maakte hij vorig jaar indruk tijdens een beperkt aantal GP2-optredens. Daarnaast heeft hij Formule 1-tests afgewerkt voor Red Bull en Sauber, terwijl hij bij het laatstgenoemde team tevens testrijder is geweest.