*

Kobayashi’s race verpest door Senna

Bouke van den Berg

Bouke van den Berg

24 juni 2012 17:31

Kobayashi’s race verpest door Senna
Formule1

Kamui Kobayashi leek veel punten te gaan pakken in Valencia. Totdat Bruno Senna hem niet zag en zo zijn voorvleugel kapotreed.

Het betekende het einde van Kobayashi’s kansen op een mooi resultaat. “Wat een wedstrijd was dit zeg. Ik ben alleen wel erg teleurgesteld”, vertelde de Sauber-coureur. “Ik startte goed vanaf de zevende plaats, haalde gelijk twee coureurs in en passeerde in de eerste ronde ook Pastor Maldonado. Ik reed vierde en het zag er goed uit.”

“Tijdens mijn eerste stop was er een probleem met mijn band linksvoor. Daarna reed ik elfde en had ik nog kansen. In de twintigste ronde volgde ik Kimi Räikkönen, die Bruno Senna inhaalde. Vervolgens zat ik bij hem aan de binnenkant. Toen we elkaar raakten kon ik nergens heen. Ik moest naar binnen voor een nieuwe neus.”

Een incident met Felipe Massa, dit keer de schuld van Kobayashi, betekende het einde van zijn wedstrijd. “Toen ik hem raakte was de schade te groot om verder te rijden”, aldus Kobayashi, die daarvoor een gridstraf van vijf plaatsen voor de Grand Prix van Groot-Brittannië kreeg.

Sergio Pérez hield twee puntjes over aan de race. “Het was een moeilijke dag. We namen risico met onze strategie en de bandenslijtage was enorm. Twee punten is zo slecht nog niet als je als vijftiende start, maar we moeten ons beter gaan kwalificeren. Ik startte voor de tweede keer op rijd als vijftiende, maar er valt veel meer te bereiken als we hoger kwalificeren.”