Oud Spyker-teambaas Colin Kolles heeft in een interview met het Duitse Sport 1 gezegd dat Racing Point een windtunnelmodel van Mercedes heeft gekregen. Ook heeft Racing Point een templade van een showauto gekregen van de Duitse renstal. 

Racing Point ligt het hele jaar al onder vuur vanwege het kopiëren van de 2019-Mercedes en kreeg twee weken geleden een 400 000 dollar geldboete en moest 15 punten inleveren in het constructeurskampioenschap. Ferrari en Renault hebben besloten om in hoger beroep te gaan tegen deze uitspraak. Zij eisen een hogere straf.

Lees ook: Racing Point: ‘We hebben Mercedes’ brake ducts nooit gebruikt’

Colin Kolles was teambaas bij Midland en Spyker, de voorgangers van het huidige Racing Point. Hij zegt dat je een auto niet kan kopiëren uit uitsluitend foto’s. “Het zijn niet alleen de brake ducts. Het gaat om het hele concept”, zegt Kolles.

“Ze hebben niet alleen maar onderdelen gekregen”, gaat hij verder. “Ze hebben ook data gekregen. En ook hebben ze voor 60 procent een windtunnelmodel gekregen en tot slot hebben ze een templade van een showauto gekregen”, aldus Kolles.

Toch moet er nog een kanttekening worden geplaatst bij de aantijgingen van Kolles: Hij heeft immers een slechte band met Toto Wolff. Zij hebben in het verleden een aanvaring gehad.

Lees ook: Stewards roepen Racing Point op het matje om brake ducts

Colin Kolles, Foto: Motorsport Images