Voor Felipe Nasr zat er de kwalificatie er al snel op toen er dikke rookpluimen achter zijn Sauber vandaan kwamen. Teamgenoot Marcus Ericsson weet niet of hij blij moet zijn dat hij dicht bij Q2 zat, of juist teleurgesteld dat hij het net niet haalde.

Vroeg in het eerste deel van de kwalificatie, als nog niemand een tijd heeft gezet, doemen er opeens dikke rookwolken op uit de tunnel, voorafgegaan de door de Sauber van Felipe Nasr. Het zorgt voor een code rood en en voortijdig einde van de kwalificatie voor de Braziliaan.

“Super jammer dit”, aldus de teleurgestelde Nasr. “Bij het verlaten van de pits voelde ik al enkele vibraties. Vervolgens verloor ik de aandrijving volkomen toen ik op gas wilde gaan in de tunnel. Het is jammer, want ik ging met een goed geval de kwalificatie in. Ik blijf optimistisch wat betreft de race. Er kan immers veel gebeuren.”

Marcus Ericsson
Nasr’s Zweedse teamgenoot profiteerde van het wegvallen van Nasr en Verstappen en stuurde zijn Sauber naar de zeventiende plaats. Hoewel hij erkent dat het een ‘degelijke’ kwalificatie was, baalt hij ook van het missen van Q2.

“Als je zo dichtbij zit, is het frustrerend dat het net niet is gelukt. Ik ben echter tevreden met mijn eigen optreden, aangezien mijn ronde goed én op de limiet was.”