Het financieel geplaagde Lotus had zich de tijd, moeite en kosten van de reis naar Monza beter kunnen besparen: Pastor Maldonado en Romain Grosjean waren allebei na één ronde al klaar.

“Ik werd in de eerste bocht zijwaart geraakt door een Force India, waarbij de voorwielophanging aan de rechterkant stuk ging. Dat was gelijk het einde van mijn race”, verhaalt Maldonado, die denkt dat hij anders goed had kunnen scoren voor Lotus: “Maar iedereen weet wat er in Monza in de eerste bocht kan gebeuren, en helaas hebben we dat vandaag weer eens gezien.”

Teamgenoot Grosjean stond twee weken geleden in België nog op het podium, maar ook de Fransman was in Monza snel klaar. “Mijn start was goed, maar ik werd in de eerste bocht van achter geraakt. Mijn achterwielophanging brak daardoor en dat betekende einde verhaal.”

“Het was een iets te enthousiaste inhaalpoging van Felipe Nasr, en voor mij het einde van een lastig weekend. Als team halen we echter het maximale uit onze mogelijkheden en de steun die we van de Formule 1-wereld krijgen is absoluut fantastisch. De auto doet het ook gewoon nog steeds goed, dus ik ben optimistisch gestemd voor de komende races, waarin we vast weer goed zullen presteren”, aldus Grosjean.