Nadat hij in de ochtendtraining slechts een handvol ronden kon rijden, zat ook de kwalificatie er vroeg op voor Adrian Sutil. De Sauber-coureur eindigde als zeventiende.

“De technologie werkte niet mee vandaag”, verklaart Sutil. “In de vrije training kon ik maar één run doen door een accuprobleem en daardoor liep de voorbereiding op de kwalificatie in de soep. Erg spijtig, want ik denk dat Q3 haalbaar was geweest. De rode vlag kwam ook precies op het moment dat ik met een snelle ronde bezig was.” 

Esteban Gutiérrez was sneller dan zijn teamgenoot, maar zal toch achter hem van start moeten gaan. De Mexicaan eindigde als veertiende, maar zakt drie plaatsen terug vanwege de straf die hij in Engeland opliep voor een botsing met Pastor Maldonado. Desondanks is hij tevreden. 

“We hebben het vandaag erg goed gedaan”, meent Gutiérrez. “Gistermiddag liep het niet voorspoedig, maar we hebben hard gewerkt om ons te herpakken. Aan ieder detail is gedacht en dat pakte gunstig uit.” 

“In Q1 was ik erg sterk”, vervolgt Gutiérrez. “Maar in Q2 liet ik een paar tienden liggen.  Maar gezien het tempo van gisteren hebben we een goede stap gezet. In de race zal het vooral lastig worden de banden goed te houden. Hopelijk wordt ons harde werk dan beloond.”