Lotus-invaller Heikki Kovalainen kon na afloop van de kwalificatie op applaus rekenen van het team, maar bleef zelf koel na het in de wacht slepen van de achtste startplek.

Hoewel Kovalainen zich normaal gesproken niet zo koeltjes opstelt tegenover de media als Iceman Kimi Räikkönen, de man die hij vervangt bij Lotus, deed zijn reactie na het binnenhalen van de achtste startplek niet onder voor de gebruikelijke gelaten respons van zijn landgenoot.

“Mwah, het was niet slecht, maar het had beter gekund”, antwoordde hij schouderophalend op de felicitaties van Sky Sports F1. “Het ging vandaag eigenlijk wat minder dan gisteren, hoewel ik denk dat we hier alsnog tevreden mee kunnen zijn. Ik heb mijn best gedaan en hoop dat zondag een betere dag is en we in de race naar voren kunnen komen.”

Gevraagd of hij al lekker op zijn plek zit in de Lotus van Räikkönen, kon er vervolgens wel een besmuikt lachje vanaf bij Kovalainen. “Ja, want ik heb mijn eigen stoeltje nu, ook al loop ik nog steeds rond in Kimi’s brandvrije-ondergoed, waarvan ik hoop dat het wel gewassen is”, grinnikte Kovalainen.

Op een meer serieuze noot gaf Kovalainen aan dat hij en Lotus samen ‘veel hebben kunnen doen in weinig tijd’. “Het team heeft me hier erg welkom laten voelen, terwijl er ook nog wat bekende gezichten van vroeger rondlopen”, aldus de coureur die – na drie jaar bij achterhoedeteam Caterham – na 61 keer op rij buiten de toptien te zijn geëindigd voor het eerst in jaren Q3 weer wist te halen.