Heikki Kovalainen werd gisteren voor de eerste keer dit jaar in de kwalificatie verslagen door teamgenoot Vitaly Petrov, maar was in de race weer de snellere van de twee Caterham-rijders.

In de eerste vier Grands Prix van 2012 was Kovalainen in de kwalificatie de snellere van de twee, maar gisteren was Petrov hem dus te snel af. Vandaag stelde Kovalainen in dat opzicht orde op zaken – en ook wat raceresultaten betreft – want in de eerste vier races eindigde Kovalainen door allerhande problemen steevast achter Petrov, maar dit keer dus niet.

“Volgens mij heb ik al het mogelijk uit de auto gehaald”, vertelt de coureur die vijftien seconden voor zijn teamgenoot over de streep kwam. “Ik had een goede start en kon tot mijn tweede pitstop zelfs aanklampen bij de middenmoot”, benoemt hij wat positief was aan zijn wedstrijd.

“De laatste stint op de harde banden duurde vervolgens misschien iets te lang, maar het was ondanks dat we niet snel genoeg zijn om een hele race lang met de jongens voor ons te knokken alsnog een goede race”, meent de Fin.

Teamgenoot Petrov laat weten dat hij tevreden is over zijn Grand Prix. “Volgens mij heb ik goed gereden en had ik, net zoals Heikki, niet meer uit de auto kunnen halen dan ik heb gedaan.”

“Volgens mij was dit voor ons allebei ook het best mogelijke resultaat”, vervolgt de Rus, verwijzend naar de zestiende en zeventiende plaatsen die Caterham in de wacht heeft gesleept. “Ik verheug me al op de race in Monaco, waar we door de karakteristieken van dat circuit hopelijk wat meer druk kunnen zetten op de jongens die doorgaans voor ons rijden.”