Heikki Kovalainen heeft zijn visitekaartje weer eens afgegeven. Sinds hij bij Caterham rijdt, laat hij steeds vaker zien dat hij, weliswaar met minder materiaal, een uitstekend coureur is.

Bij Renault en McLaren kon hij niet opboksen tegen Fernando Alonso en Lewis Hamilton, maar bij Caterham laat de Fin zien wel degelijk een uitstekende coureur te zijn. Zo lukte het vandaag Jenson Button niet om hem in de veel snellere McLaren te passeren. En daarom stapte de Fin erg blij uit zijn Caterham, nadat hij als dertiende was geëindigd.

“Dit was natuurlijk een geweldige race voor het team en ik ben ontzettend blij dat we de tiende plaats in het kampioenschap weer terug hebben met ons beste resultaat van het seizoen”, liet de Fin na afloop weten. “Het had nóg beter gekund. De regen kwam op een verkeerd moment. Als het echt was gaan plenzen en iedereen naar binnen was gegaan, hadden we twaalfde kunnen blijven.”

“Maar nu daalde de temperatuur van mijn remmen en toen werd mijn tempo minder. Toch is dit een fantastische dag voor het team. Erg leuk om terug in de garage te komen en te zien dat iedereen blij is. Ik zei het vooraf al; dit circuit biedt ons kansen. Erg gaaf om met Jenson te vechten en om hem achter mij te houden.”

“De auto wordt nog beter dus waarschijnlijk komen er nog wel een aantal van deze races. Resultaten als die van vandaag zorgen ervoor dat het het werken waard is.”

Vitaly Petrov viel na vijftien ronden uit. “Ik startte goed, haalde een aantal auto’s in en toen werd ik geraakt door een Sauber. Het was gelijk duidelijk dat we een probleem hadden met de voorvleugel. We keken de situatie even aan, maar stopten toch maar na drie ronden.”

“Vervolgens racete ik zo hard mogelijk, maar ik kreeg het signaal dat mijn accu leeg raakte dus dat is einde verhaal. Erg jammer, want ik stond er na mijn start goed voor. Dit hoort er nu eenmaal bij.”