Na de twee races die hij dit jaar als invaller voor Lotus gaat afwerken, hoopt Heikki Kovalainen in 2014 als racecoureur terug te keren bij Caterham. “We komen steeds dichter bij een akkoord.”

Kovalainens invalbeurt bij Lotus is mede mogelijk gemaakt door Caterham, dat hem voor de rest van dit seizoen heeft vrijgesteld van de verplichtingen die hij als test- en reserverijder bij dat team had.

“We zijn blij dat we Heikki hebben kunnen helpen om toch nog te racen in 2013”, vertelt Caterham-teambaas Cyril Abiteboul, die dit jaar zelf geen racezitje meer beschikbaar had voor de van 2010 tot en met 2012 voor de formatie actieve Kovalainen.

Kovalainen was – totdat hij afgelopen dinsdag door Lotus werd gebeld met het verzoek om in te stappen – zodoende veroordeeld tot een reserverol. Achter de schermen zette hij er echter op in in 2014 terug te keren als racecoureur bij Caterham, en dat is niet veranderd door zijn tijdelijke functie als invaller bij Lotus, vertelt hij aan ESPNF1.

“Ik wil het dit weekend uiteraard zo goed mogelijk doen, maar ik ben hier meer voor Lotus dan voor mezelf”, verklaart hij. “Het gaat er niet om mezelf te bewijzen. Als ik een goed resultaat behaal, kan dat natuurlijk geen kwaad, maar ik heb niet met Lotus gesproken over volgend jaar en sta ook niet stil bij mijn kansen bij dit team. Het enige team waar ik serieus mee heb onderhandeld, is Caterham.”

“Met Caterham kom ik steeds dichter bij het punt dat we een overeenkomst kunnen sluiten”, verkondigt Kovalainen, die niet denkt dat zijn tijdelijke switch naar Lotus dat negatief zal beïnvloeden: “Ik denk niet dat dit of volgend weekend er veel impact op zal hebben.”