Heikki Kovalainen draait al een tijdje mee in de Formule 1, maar zo weinig grip als op het Circuit of the Americas had hij nog nooit meegemaakt. Toch noemt hij de baan een aanwinst voor de kalender.

“Het eerste rondje glibberde ik meer dan ik ooit had gedaan”, aldus Kovalainen. “Maar dat viel te verwachten en verder maakte het circuit de verwachtingen meer dan waar. Het is een echt rijderscircuit. En naarmate het baanoppervlak zich ontwikkeld zal het alleen maar sneller gaan.” 

Caterham werkte op het nieuwe circuit gewoon het gebruikelijke programma af. “Afstellingswerk in de ochtend en bandentests in de middag”, verklapt Kovalainen. “We moeten nog meer grip vinden, maar verder ben ik tevreden met waar we staan na de eerste dag.”

Vitaly Petrov wil vooral genieten van zijn eerste bezoek aan de Verenigde Staten. “Ik heb de omgeving verkend en Austin is een geweldige stad”, aldus de Rus. “Op het circuit vond ik al vrij snel een goede balans. We moeten nog wel de banden sneller aan de praat zien te krijgen en de achterzijde van de auto verbeteren.”