Caterham-coureur Heikki Kovalainen heeft zich goed herpakt nadat een vroege lekke band hem ver terugwierp. De Fin kwam alsnog in de buurt van teamgenoot Vitaly Petrov over de eindstreep.

 

Gelijk in de eerste ronde liep Kovalainen al een lekke band op. “Het gebeurde in bocht tien, door een aanrijding met een andere auto”, vertelt hij. “Best wel frustrerend natuurlijk, om zo vroeg al tegen zo’n probleem op te lopen en naar de pits te moeten, maar ik heb toch een positief gevoel aan het raceweekend in zijn geheel overgehouden.”

 

“Gisteren waren we namelijk erg snel in de kwalificatie, terwijl ik vandaag ondanks mijn lekke band toch nog aardig wat terrein heb weten goed te maken door Timo Glock al snel weer in te halen en daarna de jacht te openen op Vitaly en Daniel Ricciardo. Wat verder positief is, is dat de bandenslijtage erg meeviel, dus al met al was het toch zo slecht nog niet.”

 

Kovalainen eindigde de race uiteindelijk als zeventiende, één plaats en twaalf seconden achter zijn teamgenoot. Diezelfde Petrov laat eveneens weten tevreden te zijn met hoe het liep in Bahrein: “Het was een interessante race. Vooral het begin was leuk, want daarin had ik een aantal aardig leuke gevechten.”

 

“De pitstops gingen vandaag ook goed, wat erg goed uitkwam voor de strijd die ik voor het merendeel van de race met Ricciardo uitvocht. We konden vandaag echt lang bijblijven en verloren pas in de slotfase van de wedstrijd terrein, omdat we toen de koplopers voorbij moesten laten. We hebben daardoor opnieuw aangetoond dat we op zondag behoorlijk competitief zijn.”