Hoewel technisch directeur Mike Gascoyne denkt dat Team Lotus al over twee races om de punten mee kan doen, gaat coureur Heikki Kovalainen er van uit dat dit pas later in het jaar mogelijk is.

Dat Kovalainen er niet op rekent al eerder punten te pakken, heeft niet met een gebrek aan vertrouwen te maken, benadrukt de Lotus-coureur in gesprek met ITV: “We hebben een grote update in de pijplijn voor de Grand Prix van Spanje, waardoor we het gevecht met de jongens voor ons in het middenveld hopelijk kunnen aangaan, maar het is niet gemakkelijk om de toptien binnen te breken”, blijft hij realistisch.

“Er bevinden zich nu eenmaal veel goede teams en rijders in de toptien”, legt Kovalainen uit. “Ik denk echter wel dat we bij Lotus als team veel vooruitgang geboekt hebben en we ons absoluut hebben verbeterd, dus aan het eind van het jaar zouden we hopelijk dicht bij de punten moeten zitten.”

Voor zijn eigen instelling en motivatie maakt het echter sowieso geen verschil dat hij eigenlijk verwacht pas later in het seizoen om WK-punten te kunnen strijden, zo beklemtoont Kovalainen: “Het enige doel dat ik me voor dit jaar gesteld heb, is om punten te pakken. Ik begin elke race dan ook gewoon met de instelling om mee te doen voor de punten”, besluit de strijdvaardige Fin.