Team Lotus heeft dit jaar niet zoals gehoopt de sprong naar het middenveld gemaakt, maar volgens Heikki Kovalainen mag de renstal trots zijn op wat het wel heeft bereikt.

Met een jaar ervaring en de motoren van Renault op zak, mikte Team Lotus dit jaar op puntenfinishes. Vooralsnog is een dertiende plaats echter het beste resultaat. “Onze verwachtingen waren te hoog”, erkent Kovalainen tegenover het Britse blad Autosport. “Maar we hebben het gat wel verkleind. Vorig jaar lagen we vijf seconden achter, dat zijn er nu nog maar 2,5 tot 3. We zetten dus flinke stappen vooruit.”

Volgens Kovalainen beschikt Team Lotus echter nog niet over de faciliteiten om hogerop te komen. “We hebben veel goede mensen, maar niet het juiste gereedschap”, zegt de Fin. “Onze fabriek is niet optimaal en volgens mij is de windtunnel ook nog niet goed genoeg. Als we betere middelen tot onze beschikking krijgen, kunnen we laten zien wat we echt in huis hebben.”

Kovalainen voelt zich echter thuis bij Team Lotus en heeft geen plannen het team te verlaten. “Ik heb geen twijfels over mijn eigen capaciteiten”, aldus Kovalainen. “In het verleden heb ik fouten gemaakt, maar ik heb het gevoel dat ik nu een solide, snelle coureur ben. Het is goed om vanaf het begin betrokken te zijn geweest bij het opbouwen van het team. Dat is belangrijk voor de toekomst, wanneer de auto sneller wordt.”