Heikki Kovalainen maakt zich op voor een feestje in Duitsland. Niet dat een hoge klassering waarschijnlijk is, maar de Fin viert zijn honderdste Grand Prix.

“Een mooie mijlpaal”, aldus Kovalainen. “Ik ben blij dat ik het kan vieren met mijn team en veel vrienden in de paddock. Het wordt hoe dan ook een mooi weekend. De Duitse fans zijn erg gepassioneerd en zorgen altijd voor een geweldige sfeer. Toen ik voor McLaren reed hielden de fans op de Mercedes-tribune borden op met mijn naam. Dat was erg gaaf. Nu zullen ze andere namen tonen, maar ik krijg nog altijd een warm welkom.”

Tussendoor moet er natuurlijk ook nog gewerkt worden. “Op de baan is het doel om zo veel mogelijk kilometers te maken”, verklaart Kovalainen. “We gaan verder met de update die we in Silverstone hebben geïntroduceerd. Daar konden we er niet uit halen wat we hadden gehoopt door het slechte weer. Hopelijk is het vrijdag droog en kunnen we alles goed testen.”

Teamgenoot Vitaly Petrov heeft hoge verwachtingen. “De basis is beter geworden”, zegt hij. “Nu moeten we werken aan de balans en dan zal iedereen zien waartoe we in staat zijn. Hockenheim is een prima circuit. Het is vrij technisch en dat maakt het uitdagend om een goede afstelling te vinden.”