Het stratencircuit van Valencia is niet het meest geliefde op de kalender. Toch heeft de stad veel moois te bieden. Zo vinden ook Caterham-coureurs Heikki Kovalainen en Vitaly Petrov.

“Het circuit in Valencia is geen favoriet van mij”, zegt Kovalainen. “Maar het is een geweldige stad en wederom een locatie waar optimaal gebruik wordt gemaakt van de aanwezigheid van de Formule 1. De sfeer rondom het evenement is de hele week super.”

“De baan zelf is tijdelijk, maar geen puur stratencircuit”, vervolgt de Fin. “Het oppervlak is heel glad en de kerbs zijn geen obstakel. Het is wel veel remmen en optrekken. Het komt aan op het vinden van een goed ritme.”

Zijn teamgenoot Petrov komt graag in Valencia. “Ik ken de stad goed”, vertelt de Rus. “Ik heb hier een paar jaar gewoond toen ik in de GP2 actief was. In 2007 behaalde ik er mijn eerste GP2-overwinning, dus ik bewaar goede herinneringen aan deze stad.”

In de Formule 1 heeft Petrov nog niet kunnen schitteren in Valencia. “Maar het is altijd een mooie uitdaging”, zegt hij. “Ik denk dat Valencia, en Silverstone, positief kunnen uitpakken voor ons. Het gat wordt geleidelijk kleiner en er komen nog wat updates aan.