Caterham staat na de test in Mugello nog steeds waar het altijd staat. Achter de gevestigde orde, maar voor Marussia en HRT. Met een seconde voorsprong op Marussia, maar een achterstand van een seconde op de auto’s daarvoor.

Daarbij wordt de gespinde Bruno Senna buiten beschouwing gelaten. Heikki Kovalainen denkt dat het gat kleiner dan een seconde kon zijn. “Ontevreden ben ik niet, maar we hadden absoluut meer uit de auto kunnen halen. In de derde bocht maakte ik een foutje. Ik heb nog geen goede afstelling gevonden.”

“We hebben natuurlijk veel dingen geprobeerd, maar een goed compromis werd er niet gevonden voor de kwalificatie. Ons doel voor morgen is de racesnelheid van de eerste races vasthouden. Dat moet lukken als we een beetje om de banden denken.”

De Fin start morgen achter teamgenoot Vitaly Petrov. “Ik ben heel blij. Het is geweldig als alles lukt en ik wil het team bedanken voor die laatste ronde. In de tweede sector maakte ik een foutje, dus het had zelfs nog sneller gekund. Tussen de laatste training en de kwalificatie vonden we een goede balans en een afstelling voor KERS waar ik alles uit kon halen. Geweldig als dat zich dan uitbetaald.”

“Het wordt een boeiende race. Veel zal afhangen van wie het beste omgaat met zijn achterbanden. We kunnen, net als eerder dit jaar, gewoon vechten met de auto’s voor ons.”