*

Kovalainen weet niet of hij nog meer mag testen

Daan de Geus

Daan de Geus

14 mei 2013 10:24

Kovalainen weet niet of hij nog meer mag testen
Racepictures

Heikki Kovalainen weet nog niet zeker of zijn twee testoptredens voor Caterham een vervolg gaan krijgen, maar hij rekent er wel op dit jaar nog vaker voor het team in actie te komen.

Kovalainen werd afgelopen april door Caterham aangesteld als testrijder, nadat hij eerder dit jaar de strijd met Giedo van der Garde om een racezitje bij het team had verloren en zonder werk kwam te zitten.

De ervaren Kovalainen – de Fin heeft aan 109 Grands Prix deelgenomen – werd echter teruggehaald om Caterham in Bahrein en Spanje te helpen de aanzienlijke lading met updates te evalueren die het team voor die races had geprepareerd.

Niets zeker
Dat werk zit er inmiddels op, en Kovalainen weet nog niet zeker of hij dit seizoen nog vaker testwerk voor Caterham moet verrichten, aangezien daar geen afspraken over zijn gemaakt.

“Op het moment is alles nog open”, zegt Kovalainen tegen het Finse MTV3, alvorens aan te geven dat hij wel denkt dit seizoen nog vaker een vrijdagtraining af te werken voor Caterham: “Er is nog niets zeker, maar ik denk wel dat ik nog tijd krijg in de auto.”

Korte termijn
De kans dat Kovalainen daar volgende week tijdens het raceweekend in Monaco de tijd voor krijgt, lijkt nihil, aangezien teams er vanwege het afwijkende karakter van het stratencircuit doorgaans voor kiezen hun racecoureurs de tijd te geven om aan de baan te wennen.

Ook twee weken daarna lijkt de kans op een vrijdaguitje klein voor Kovalainen, want Caterham heeft al bevestigd dat haar andere testrijder – de Amerikaan Alexander Rossi – in Canada de eerste vrije training mag rijden.